DRY NEEDLING

Ook voor Dry Needling regio Sinaai kan u bij mij terecht. Bij deze behandeling worden bepaalde spieren – die verantwoordelijk zijn voor uw pijn – met een fijn naaldje aangeprikt met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen. Heeft u dus last van pijn? Dan is deze behandeling misschien aangewezen zodat uw spieren terug gaan ontspannen.

Behandeling

Aan de hand van een kennismakingsgesprek en een onderzoek kunnen de gerichte klachten in kaart worden gebracht. De behandeling met Dry Needling is gericht op het langdurig uitschakelen van spanningspunten. Vaak zijn er meerdere sessies nodig om het probleem en de klachten op te lossen. Dry Needling is dus een totaalbehandeling en geen behandeling op zich. De behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren maar de spieren worden lokaal wel even aangevoeld als krampachtig. Kort hierna zal u een meer ontspannen gevoel ervaren en opnieuw makkelijker kunnen bewegen. Tevens is het normaal dat na de behandeling de spier nog wat stijf of vermoeid zal aanvoelen, maar dit is van korte duur. De nabehandeling zorgt ervoor - dankzij stretching, circulatie-oefeningen enz. - dat uw spieren warm worden gehouden en u volledig kan ontspannen. Tevens krijgt u ook advies en richtlijnen mee die u zeker en vast dient op te volgen wanneer u verlost wil geraken van uw pijn.

Triggerpoint

Wat is nu eigenlijk een triggerpoint? Dit is een verkrampt deel van een spier dat naast lokale drukpijn vaak uitstralende pijn in een bepaalde zone veroorzaakt. Deze kunnen naast pijn en uitstraling ook stijfheid en bewegingsbeperking geven. Deze triggerpoints kunnen zowel acuut als chronisch ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde houding, overbelasing, en nog zoveel meer voorkomende oorzaken. Daarbovenop kan stress ook vaak de oorzaak zijn.

Contact opnemen

Denkt u dat Dry Needling u kan helpen? Neem dan snel contact op met mij en dan leggen wij een afspraak vast. Ik zorg ervoor dat u opnieuw verlost wordt van uw pijn en weer normaal door het leven kan gaan.