Manuele therapie kijkt verder en beschouwt uw lichaam als één geheel

Voor een manuele therapie in Sinaai bent u bij mij in goede handen. Als manueel therapeut beschouw ik uw lichaam als één geheel en leg ik verbanden tussen verschillende delen en stelsels van uw bewegingsapparaat.

Kinesist Waasland

Specialisatie binnen de kinesitherapie

Manuele therapie is een speciale therapie binnen de algemene kinesitherapie. Dit gaat immers verder dan de klassieke kinesitherapie in de analyse van klachten. Ook de behandeling zelf wordt verder gedreven. Deze manuele behandeling is aangewezen bij klachten zoals een hernia of whiplash, maar ook met pijnklachten over heel uw lichaam, van voeten tot hoofdpijn, of met sportblessures aan gewrichten, spieren en beenderen bent u gebaat bij deze therapie.

Verloop van de behandeling

Na een eerste contactmoment in de praktijk in Sinaai volgt een uitgebreid functieonderzoek. Hierbij worden naast uw coördinatie ook uw spieren en gewrichten getest. Hierna moet het mogelijk zijn om een juiste oorzaak te bepalen en ziet de kinesist hoe erg het met de klacht gesteld is. Op basis hiervan wordt u begeleid doorheen de revalidatie met een behandelplan. Dit bestaat steeds uit manuele behandelingen zoals mobilisaties en harmoniserende technieken, aangevuld met oefentherapie.

Maak een afspraak

Zit u met bepaalde klachten aan uw lichaam die maar niet over gaan? Aarzel dan niet langer en maak dan meteen een afspraak in mijn praktijk in Sinaai.